hoe we ons leerden kennen....

Ik had verkering met Angeliene: zij werkte op het klooster in Koningsbosch bij de nonnen, samen met Angelika. Wat ik niet wist, is dat zij alles tot in de kleinste details door vertelde aan Angelika!! Angelika was op dat moment verloofd met ene Jo en er waren, geloof ik, al iets van trouwplannen. De eerste keer dat ik Angelika zag was bij Angeliene thuis, toen ze daar even op bezoek kwam. Angelika heeft mij ooit eens verteld dat zij mij een "vet poetje" vond. 

Op een donderdag liep ik over de markt in Sittard tijdens de marktdag, langs een kraam met lingerie. Ik dacht dat ik ergens bleef hangen aan een corset of zoiets en wilde stoer door lopen, maar nee, het was Angelika die me aan mijn jas trok!! Zij was met haar moeder daar aan het shoppen en of ik mee wilde een kopje koffie drinken. Dat was eigenlijk het begin, want later ben ik haar gaan bezoekn in Tuddern. Door de een of andere reden liep het uit met Angeliene en kwam vaker in Tuddern. Op een koopavond mocht ik mee met Angelika en haar moeder shoppen in Brunssum, daar ik kreeg ik mijn eerste kledingstuk gekocht door hun: een bruine trui of sweeter en een grijs geruit overhemd. Later zou ik nog meer kledingstukken mogen ontvangen: ik liep er toen in die tijd niet al te modieus bij! 

Het duurde niet lang en het de liefde groeide tussen ons twee en met die Jo ging het uit, zoals dat heet. In die tijd zat ik in Militaire dienst en was gelegerd in Bergen op Zoom. In de beginperiode reed ik iedere avond in mijn peugeot 504 naar haar toe en bij mijn vertrek terug naar de legerbasis stonden we dan ook vrij lang te zoenen aan de achterdeur. Omdat het toch een lang stuk rijden was mocht ik later blijven slapen, zij het alleen. Angelika sliep dan bij haar moeder, maar mocht "even" bij me komen in bed. Die moment weet ik nog tot in de kleinste detail!! s'Morgens vroeg dan weer op weg naar Bergen op Zoom. 

Ik weet nog dat ik in Bergen op Zoom in de stad was en daar een wit kostuum kocht, zag er sjiek uit en besloot toen ook direct in de auto te stappen en naar Tuddren te rijden: dat maakte toch wel indruk bij de familie Boelke! 

Ook nog een angstig momenten: toen ik s'avonds 'n keer naar huis reed met Angelika in de auto werden we plots achtervolgd door die Jo, achter in het bos bij hun woonhuis: dat was even schrikken. De andere keer was op weg naar huis vanuit Maastricht, waar we naar de bioscoop waren geweest. Ik wist daar een kortere weg door het veld, jaja, toen ik daar wilde wegrijden na wat geknuffel bleven we even vastzitten in de modder. Gelukkig en dankzij mijn voorwiel aandrijving, zijn we toch weer thuis gekomen

BIJZONDERHEDEN

iets heel bijzonders gebeurde in de eerte 2 maanden, iets waarvan wij 2 het idee hadden dat we voor elkaar voorbestemd MOESTEN zijn:

Ik was op internationale legeroefening in Duitsland, in de omgeving waar familie van Angelika woont. Ik had Angelika beloofd dat ik haar oma zou bezoeken als ik daar de gelegenheid voor zou krijgen. Haar oma woonde in Jollenbeck, bij Bielefeld. Een van de weekenden daar, was ik tijdelijk gelegerd op de Duitse legerbasis Sennelager. Ik had daar ook een dagje "vrij" en had nog dat weekend een kaartje naar Angelika gestuurd met daarop de tekst dat ik voelde dat ze erg dichtbij me was?! Met mijn laatste geld een buskaartje gekocht richting Jollenbeck, detail daarbij was, dat ik geen geld genoeg had om de reis terug te maken en dus ook geen idee had hoe dat te doen. Wat ik op dat moment niet wist, is dat dat weekend Angelika met haar vader en moeder een weekendje op bezoek waren bij die oma!! Normalerwijze waren ze al vertrokken geweest, maar omdat de autosleutel in het slot was afgebroken, moesten ze 1 dag langer daar blijven. Zodoende kwam het tot de bijzondere ontmoeting tussen Angelika en mij, wat achteraf gezien eigenlijk geen toeval kon zijn geweest. Diezelfde avond werd ik door neef Heinzi en Angelika terug gebracht naar de legerbasis in Sennelager. Mijn dienstmaten hebben me dat nooit geloofd....

Daar komt nog een kleine bijzonderheid bij: we hebben een paar dagen gebivakkeerd op een boerderij, "hovedissen" of zoiets. Laat dat de buren zijn geweest van een tante van Angelika...